MØRKERØDE CHERRYTOMATER, TAKK!
(Foto: Nofima)
Hvilken rolle spiller tomatens farge når kantinegjester velger mat? Vi har testet responsen på cherrytomater i ulike farger, og hvordan ulike rødfarger ble oppfattet.
Denne saken er skrevet av Jorunn S. Hansen (Nofima), Geir Håbesland (Brandgarden) og Rune Slimestad (PlantChem).
Måten vi oppfatter maten foran oss, er med på å påvirke våre matvalg. Dette kan gjelde både matvaren selv, men også hvordan den presenteres – for eksempel om den ligger på fat med eller uten farge, og hva som ligger ved siden av.
Som del av forskningsprosjektet Biofresh undersøker vi hvordan vi kan få opp forbruket av veksthusgrønnsaker i kantiner. Vi samarbeider med ISS Facility Services i dette prosjektet, og testene våre ble utført ved kantiner de drifter. Denne gangen har vi spesielt undersøkt fargen på cherrytomater.
Smaking endret oppfatningen av rødfarge
Hvilken rolle spiller tomatens farge når kantinegjester velger mat? Vi har testet responsen på cherrytomater i ulike farger, og hvordan ulike rødfarger ble oppfattet. Smaker mørkerøde cherrytomater bedre enn de som er lysere i fargen?
Les hele artikkelen HER
Test med fargede cherrytomater, utført av Jorunn Sofie Hansen,
Nofima og Geir Håbesland, Brandgarden. (Foto: Nofima)
0 Comments