Inntak av grønnsaker i norske kantiner med salatbarer
Journal of Food, Agriculture and Environment
Forfatter (e):
Rune Slimestad 1 * , Jorunn Sofie Hansen 2 , Michel Verheul 3
Lunsjkaféer og deres salatbarer er en viktig arena for salg og forbruk av grønnsaker, inkludert urter. En stor norsk kantineoperatør hadde en omsetning på mer enn syv tusen tonn ferske grønnsaker i 2016, med salat, tomat, potet, kål og paprika som den viktigste arten. En typisk lunsj måltid består av ca 260 g grønnsaker inkludert poteter. Grønnsaker brukt i 450 kantiner var enten grønn, gul, oransje, rød, lilla / mørk eller farveløs, og besto av pigmenter av klorofyller, karotenoider, anthocyaniner og betalains.
Journal: Journal of Food, Agriculture and Environment
Year: 2018, Volume: 16, Issue: 2, Category: Food and Health, Pages: 14-21
0 Comments