Inntak av grønnsaker og grønnsakspigmenter under lunsjmåltid i norske kantiner med salatbarer

mai 12, 2018

 

Forfatter (e):
Rune Slimestad  1  *Jorunn Sofie Hansen  2 ,   Michel Verheul  3

Mottatt dato: 2018-02-10, Godkjent dato: 2018-03-30

Lunsjkaféer og deres salatbarer er en viktig arena for salg og forbruk av grønnsaker, inkludert urter. En stor norsk kantineoperatør hadde en omsetning på mer enn syv tusen tonn ferske grønnsaker i 2016, med salat, tomat, potet, kål og paprika som den viktigste arten. En typisk lunsj måltid består av ca 260 g grønnsaker inkludert poteter. Grønnsaker brukt i 450 kantiner var enten grønn, gul, oransje, rød, lilla / mørk eller farveløs, og besto av pigmenter av klorofyller, karotenoider, anthocyaniner og betalains.

 

LES MER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen − 14 =